Picture
Преди по-малко от седмица единадесет от фотоните на Радка Иванова изпълниха овехтялата и прашна, почти едноцветна зала на "Кафе-театър-а" със своята светлина и цвят. Малко над шестдесет и пет души изпълниха Кино-залата, разполагаща с петдесет и шест седящи места и улисани заедно с клуб "Фотони" деветдесет минути хранеха душите си с духовност.

Това бе втората от поредицата "Литературни вечери 2012", но в нея имаше нещо специално - десетия рожден ден на клуб "Фотони".

Вечерта започна под музикалния съпровод на цигулка и пиано, който да направи прехода от сътворението към словото, тъй като добре знаем, че в началото бе музиката. След като изпълнението достигна своя край на сцената последователно излязоха петте двойки на десет от присъстващите "фотони", като по между им отново имаше музикална пауза. Представянето на лично творчество завърши с невероятния разказ на най-малкия (но само на години) автор в клуба - Денислав Янев.

Своите думи към Клуб "Фотони" отправиха известния автор Неда Антонова и издателя на сборника "Фотони 10" Славчо Николов. И двамата стигнаха до заключението, че онези младежи, които преди 10 години родиха идеята, днес са зрели хора, които имат своите позиции в живота. Не по-малко истинска и трогателна бе речта на ръководителката Радка Иванова, която видя "своите деца" да израстват пред очите и', не само като творци, но и като личности.

В последвалата пауза придружена с музиката отново на цигулка и пиано на публиката и' бе презентирана "историята" на клуба във снимки.

До края остана най-личното - представянето на Сборника "ФОТОНИ 10" (съставител: Радка Иванова, художник на корицата: Румен Северинов, издател: Славчо Николов), както и първата стихосбирка на младата поетеса Полина Цанева. А публиката изпрати участниците с надеждата, че след година тази среща ще се повтори за единадесети път.
                                                                                                                                                          К.Ст.Колев

Снимки от изявата може да видите тук : ГАЛЕРИЯ
Мултимедията от

Leave a Reply.