Picture
17-годишната Деница Денева достигна финалният етап от конкурса за авторска поп и рок песен "Златна пролет", организиран от Българското национално радио. Сред над 300 участвали песни, нейната творба "Колко още ще боли" достига до финала, където победителят ще бъде избран измежду 12 парчета.

Деница Стилиянова Денева е ученичка във II СОУ "Проф. Никола Маринов" в 11-ти клас. Нейните успехи на подиума далеч не датират от вчера. Бляскавият талант на чаровната певица е забелязан още през 2008 година, когато се прибира от международно състезание в Берлин с трета награда. Там тя участва с песните на Камелия Тодорова - Прошепнати мечти и френската песен "Je T' aime".

През Януари 2009 година, тя завоюва сърцата на журито в конкурса "Карибско злато" провел се в Доминиканската република. Въпреки, че се случват промени в регламента на надпреварата и Деница е преместена да се състезава в по-горна възрастова група - тя доказва своя талант и умения завоювайки второто място.

През март на същата година, Деница получава пълно признание за способностите си и на местно ниво. Диамантът от Търговище печели наградата "Гран При" на фестивала "Сезони" провеждащ се в Бургас.  Високото отличие,  с което е наградена младата ученичка е още по-скъпо тъй като в журито са доказани в бранша за поп и рок музика имена като това на Тони Димитрова.

Доказателство, че това не са епизодични прояви е съвсем скорошната победа в конкурса "Речни ноти", където Деница Денева печели "Наградата на кмета".  Фестивала е международен и се провежда на брега на Дунева пред Обредния дом.

За да се стигне до днес, когато г-ца Денева е финалист в конкурса за авторска поп и рок песен "Златна пролет",  който се организира от БНР. Песента и' "Колко още ще боли" се нарежда на финалната права сред доказани имена като Васко Кръпката, Силует и Атлас. Нека всички подкрепим Деница като ежедневно участваме в гласуването - безплатно е, онлайн е и е лесно - не изисква кой знае какво - освен огромното желание да помогнем на един местен талант да се превърне в повече от национален! Гласувайте за Деница Денева и нейният първи авторски проект "Колко още ще боли" на този адрес:
http://bnr.bg/sites/zlatnaprolet/Chart/Pages/Chart_2013.aspx
                                                                                                                                                         К.Ст.Колев



Leave a Reply.